Mimco

Posted: 17th March 2015

When asked by Mimco to re-adapt an existing Artillery designed fitout, in the iconic Richmond Powerstation, Artillery jumped at the chance to assist.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9215

The space is heritage listed and as such, design complexity results. This was true in Mimco’s case, where a non-heritage listed staircase was in-filled to create more floor space.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9205

The former staircase zone became a multi-purpose meeting facility.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9210

The meeting facility is free standing and does not affect the existing perimeter structure including the large arched and round windows. Steel and engineering were incorporated to mitigate heritage impacts.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9303

Previously designed meeting rooms were re-purposed to house range rooms, an office and a mockshop. These meeting rooms were sensitively clamped rather than screwed into the existing, heritage listed steelwork.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9240

The open plan floor needed to provide a rich variety of worksettings, from desk positions, to collaborative benches and a jewellery construction table.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9259

Custom joinery was specifically designed to house the accessories that Mimco is well known for e.g. sunglasses and jewellery.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9189

An abundance of natural light in the space creates a comfortable working environment.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9273

In addition, workplace wellness is enhanced by plants, and private pockets created by storage, desking positions and furniture layout.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9233

David Bromely panels are proudly housed in the meeting room zone.

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9237

 

SWP_ARTILLERY-MIMCO_IMG_9278