MCG, David Neitz Terrace

Posted: 25th October 2014

The MCC’s brief was to create a destination with a special ambiance and atmosphere for its members.

artillery_david neitz bar_ 6_opt

The bar needed to “create a climate” i.e. be warm and welcoming in winter and cool in summer. The design process involved working closely with the MCC caterer to establish the bar and kitchen requirements. The overall space needed to accommodate 600 covers.

artillery_david neitz bar_ 1_opt

New timber doors and surrounds were designed supporting a sense of entry into this terrace with extraordinary city views. Umbrellas, a Po’boy Hut, and a drinks bar were created to service the catering functions. An existing stainless steel pod was clad in timber on the sides and a vertical garden was created on the front face.

artillery_david neitz bar_ 7_opt

Glazing on the perimeter was raised for safety, propping benches were added, and a shelter surrounding the bar was built.

artillery_david neitz bar_ 15_opt

These built forms create enclaves within the terrace, providing natural gathering spaces.